Oct 28, 2009

Bengkel Asas Penulisan Skrip Drama TV - 2010

Salam semua,
[ email daripada Serunai Faqir - Pengendali AVA]Alhamdulillah, saya baru menghubungi rakan saya Shahrul Ezad Md Din, seorang pengarah dan penulis skrip yang terkenal dalam bidang beliau ini. Kalau sdr/sdri ingat drama Cinta Si Penggali Kubur, Enot, Sindarella, Antara Garisan dan sebagainya, terkini drama Tari Tirana yang masih ditayangkan di televisyen - itulah antara drama arahan dan skrip drama beliau. Sebenarnya banyak lagi.

Walaupun beliau amat sibuk dengan penggambaran di sana-sini, namun beliau akan turun padang juga apabila berkelapangan kelak (dijangkakan awal tahun hadapan). Oleh yang demikian, sesiapa yang berminat harap dapat menempah awal. Sila emelkan nama, alamat rumah, no selfon ke - ejenmanuskrip@yahoo.com. Tarikh akan dimaklumkan kemudian melalui sdr/i kelak.

Bengkel yang diadakan nanti akan dibahagikan kepada dua sesi. Sesi pertama akan menyentuh hal-hal yang berkaitan dengan format dan teknikal. Sesi kedua pula akan lebih kepada perbincangan/kelas/pengalaman. Menurut beliau lagi, beliau sedang mencari bakat-bakat baru dalam bidang penulisan skrip drama ini. Malah beliau berkesanggupan untuk membimbing sesiapa kelak yang terpilih sebagai protege beliau. Banyak lagi yang beliau perkatakan, tapi itu RAHSIA, hanya mereka yang menghadiri bengkel ini kelak sahaja yang akan tahu. :)

Tarikh : Akan dimaklumkan kemudian
Perserta : 15 orang sahaja (hanya 15 emel terawal sahaja)
Tempat : Pusat Belia Antarabangsa, Cheras
Masa : 9 pagi - 4 petang
Yuran : RM 150.00 (bayar semasa daftar bengkel)

* p/s : Sekiranya dapat sambutan, bengkel kedua akan menyusul kelak (bergantung pada kelapangan dan masa Shahrul Ezad).

Laman web Radius One - sila ke sini untuk melihat drama hasil penulisan dan terbitan beliau.

Sila ke blog Agensi Villa Aksara [untuk memastikan sama ada masih ada kekosongan ataupun tidak]

________________________________________

SF

Sila lawati blog SF di :
http://serunaifaqir72.blogspot.com/
Blog kump gendang SF :
http://gemalakasturie.blogspot.com/
Mandala Resensi :
http://ketikamembaca.blogspot.com/

0 comments: